Home

Achtergrond 183 x bekeken 2 reacties

CDA Zuid-Holland: minder administratieve lasten

De CDA Statenfractie Zuid-Holland wil dat het provinciebestuur op korte termijn de administratieve lasten voor boeren en tuinders vermindert.

Met name provinciale verordeningen en subsidieregelingen moeten onder de loep worden genomen, aldus het CDA. Volgens CDA-fractievoorzitter Hans Démoed heeft de provincie de plicht om de gevolgen van de recessie te verlichten. Niet alleen grote bedrijven, maar juist ook het midden- en kleinbedrijf verdient wat hem betreft overheidsondersteuning. De agrarische sector is volgens Démoed toch harder getroffen dan soms wordt gedacht.

"Afgelopen zaterdag was ik met minister Verburg en Europarlementariër Esther de Lange op bezoek bij de melkveehouderij van de familie Veldhuijzen in Gelderswoude. Op dit moment heeft de melkprijs een dieptepunt bereikt. Alle zeilen moeten worden bijgezet om de kostprijs zo laag mogelijk te houden."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  landbouwer

  Tjonge wat een goedkope verkiezingsretoriek weer van het CDA
  Ze kijken wel de andere kant op als de landbouw ongenadig hard door de retail wordt uitgebuit ,laat ze daar maar eens iets aan doen, die CDA ers met hun mond vol van rentmeesterschap en duurzaamheid

 • no-profile-image

  Luuk

  Het CDA bij monde van Esther de Lange heeft wel als enige de margeverdeling aan de kaak gesteld en geld vrijgemaakt voor een onderzoek naar de macht van de supermarkten op de Europese begroting van dit jaar. Alle andere partijen doen nu net of zij zich hiervoor hebben ingespannen. Het CDA is de enige die er daadwerkelijk wat aan gedaan heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.