Home

Achtergrond 152 x bekeken

Brussel verwacht minder graan

De Europese Commissie heeft de oogstverwachting voor graan verlaagd met 1,3 miljoen ton.

De Commissie gaat er nu vanuit dat de 27 lidstaten dit jaar 287,9 miljoen ton graan oogsten. Twee weken geleden ging de Commissie nog uit van graanproductie van 289,2 miljoen ton, meldt het Productschap Akkerbouw in het Weekbericht Granen.

De klimatologische dienst van de Commissie verlaagt de oogstprognose vanwege de relatief slechte weersomstandigheden. De Commissie heeft geen verdere gegevens verstrekt. Volgens het productschap wordt de weersituatie over enkele weken uitgebreid besproken in het Beheerscomité Granen.

Duidelijk is wel dat het in Oost-Europa lang droog is geweest, met name in Hongarije en Bulgarije. Daar verwachten diverse organisaties een veel kleinere graanoogst. Ook Spanje oogst dit jaar minder graan.

Of registreer je om te kunnen reageren.