Home

Achtergrond 170 x bekeken

Bos roept Wilders op tot debat

PvdA-leider Wouter Bos wil graag met PVV-leider Geert Wilders in debat. Volgens Bos ontwijkt Wilders het debat.

"Hij is kennelijk bang.'' Bos zei dit zondag in het televisieprogramma Buitenhof in een gesprek over de verkiezingen voor het Europese parlement in juni.

De PvdA-leider stelde dat de PVV-voorman er telkens in slaagt een debat over de inhoud te ontwijken door een hoge toon aan te slaan. Tegenstanders van Wilders, ook de PvdA zelf, trappen te vaak in die val, zei Bos.

Volgens de partijleider heeft de PVV tijdens de debatten over de financiële crisis nog geen enkel plan ingediend dat er voor moet zorgen dat mensen hun banen houden. De PvdA investeert volgens hem wel in mensen en hun zorgen.

Bos haalde ook uit naar D66-leider Alexander Pechtold die in de Kamer regelmatig de confrontatie met Wilders aangaat. Pechtold verscheen eerder deze maand met een groot interview in het NRC. "Dat was vier pagina's lang ik weet het niet'', zei Bos.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.