Home

Achtergrond 150 x bekeken

Bijna 8500 gevallen van Mexicaanse griep

De Mexicaanse griep is wereldwijd inmiddels vastgesteld bij 8451 mensen. Van hen zijn 72 aan de ziekte overleden. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bekendgemaakt.

Meer dan de helft van de besmettingen (4714) is aangetroffen in de Verenigde Staten. Vier mensen zijn in het land aan de ziekte bezweken. Mexico heeft minder besmettingen, maar meer doden: 66. Ook in Canada en Costa Rica heeft het virus levens geëist.

De ziekte is volgens de WHO aangetroffen in 36 landen, waaronder Nederland. Op het overzicht van de VN-organisatie ontbreken de eerste besmettingen van Maleisië, Turkije en India nog. Ook een vijfde Amerikaanse griepdode, die vrijdag werd bekendgemaakt, is nog niet verwerkt door de WHO.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.