Home

Achtergrond 213 x bekeken

Beurzen Flevoland en Noordoostpolder willen fusie

De beursverenigingen Flevoland en Noordoostpolder willen fuseren. De besturen van beide landbouwbeurzen gaan een fusievoorstel voorleggen aan de leden.

De verwachting is dat beide verenigingen akkoord gaan met de fusie. Vorige week bogen de leden zich over een voorstel voor een fusie van Vereniging Landbouwbeurs Flevoland, de Vereniging Landbouwbeurs Noordoostpolder en de Vereniging voor de Handel in Landbouwproducten Wieringermeer en Omstreken. Toen gingen de beursverenigingen in Flevoland en in de Noordoostpolder akkoord met het voorstel. Een meerderheid van de leden van de beursvereniging in de Wieringermeer stemden tegen het voorstel.

Vanochtend hebben de besturen van de beursverenigingen in Flevoland en de Noordoostpolder besloten dan maar met twee verenigingen te fuseren. Beide verenigingen schrijven hier een extra ledenvergadering voor uit, zegt woordvoerder Jan Douma namens de twee verenigingen.

Volgens Douma willen de twee besturen zo snel mogelijk de fusie van de grond krijgen. "We hopen met de nieuwe opzet van start te kunnen als het nieuwe beursseizoen begint, zo rond eind juli of begin augustus."

Schaalvergroting

De verenigingen willen fuseren om een schaalvergroting te realiseren en om de noteringen te professionaliseren. De gefuseerde vereniging behoudt de naam Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland, de naam die ook was gekozen voor de geplande fusie van de drie verenigingen.

Douma laat zich niet uit of de beursvereniging in de Wieringermeer alsnog welkom is in de gefuseerde vereniging. "De beursvereniging in de Wieringermeer heeft nu een demissionair bestuur. Dat kan geen besluiten nemen. We wachten af waar het nieuwe bestuur mee komt. Maar het geeft wel een triest gevoel dat Wieringermeer er niet bij zit."

Ton van Arkel, demissionair voorzitter van de Wieringermeer, weet nog niet wanneer de leden een nieuw bestuur kiezen. "We verwachten dat de verkiezingsvergadering vóór 1 september zal zijn gehouden."

Of registreer je om te kunnen reageren.