Home

Achtergrond 162 x bekeken

Barroso trots op resulaten Europese Commissie

Voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie is tevreden over de resultaten die hij en zijn medecommissarissen de afgelopen vijf jaar hebben bereikt.

"Ik ben vooral trots op ons antwoord op de economische en financiële crisis, onze ambitieuze agenda om de klimaatverandering aan te pakken en op het tot stand brengen van een echt Europees energiebeleid'', aldus Barroso vandaag.

De Europese Commissie presenteerde een overzicht van haar belangrijkste verrichtingen sinds haar aantreden in 2004. Barroso onderstreepte dat deze commissie de eerste was die te maken kreeg met een unie van 27 lidstaten. Haar ambtsperiode begon na een uitbreiding van de EU met tien lidstaten. In 2007 kwamen er nog eens twee bij.

Barroso wees verder op het grote aantal problemen en crisissituaties waarmee de commissie werd geconfronteerd. "Ons overzicht toont dat we hebben vastgehouden aan de kerndoelen en kernwaarden die de EU zo succesvol hebben gemaakt.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.