Home

Achtergrond 1404 x bekeken

Agerland: Agrarische Unie wacht reorganisatie

Agerland voert op korte termijn bij dochter Agrarische Unie een beperkte reorganisatie uit.

Dat bevestigt het bedrijf, zelf onderdeel van Cehave Landbouwbelang, desgevraagd. Mogelijk staat een dozijn banen daarmee op het spel.

De administratie, ICT en financiële verslaglegging wordt waarschijnlijk van het Agrarische Unie kantoor in Emmeloord verplaatst naar het hoofdkantoor van Agerland in Heythuysen. Directeur Vincent Roelofs betreurt 'eventueel banenverlies', maar noemt de stap logisch.

"Agerland heeft sinds 1 januari 2007 de aandelen van U. Twijnstra Veevoeders in handen, de merkhoudster van Agrarische Unie en Dubbelboer gewasbescherming. Er zijn al synergievoordelen behaald op onder meer het gebied van gezamenlijke inkoop, opleiding en ontwikkeling en kennisuitwisseling." De plannen zijn volgens Roelofs een logische laatste stap.

Of registreer je om te kunnen reageren.