Home

Achtergrond 152 x bekeken 1 reactie

Zakenreisjes en diners vliegen er het eerst uit

Bedrijven die moeten bezuinigen, doen dat in eerste instantie op het budget voor zakenreizen en zakendiners.

Bijna de helft van de bedrijven doet dat nu al. Een kwart van de bedrijven is van plan dat te gaan doen. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Towers Perrin onder circa tweehonderd middelgrote en grote ondernemingen in Europa, dat dinsdag is gepubliceerd. In Nederland zijn 78 bedrijven ondervraagd.

Van de bedrijven geeft 45 procent aan sinds de economische crisis een personeelsstop te hebben doorgevoerd, bijna een op de vijf bedrijven overweegt hetzelfde te doen. Bezuinigen op personeelsfeesten is met 38 procent een goede derde in de rij.
Bijna een op de drie bedrijven heeft het budget voor salarissen naar beneden bijgesteld. "Dat betekent niet dat de bestaande salarissen omlaag gaan, maar dat er geen of minder salarisverhoging in de pen zit'', licht een woordvoerder van Towers Perrin toe.

Tenslotte bezuinigen werkgevers op trainingen en opleidingen voor hun werknemers. Dat gebeurt bij een kwart van de bedrijven.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    dirk

    Het kon schijnbaar niet op.

Of registreer je om te kunnen reageren.