Home

Achtergrond 216 x bekeken

Westland wil grootste pan soep maken

Een ketel van 27 kubieke meter staat al klaar om er 16.000 liter soep in te maken.

Met verse tomaten, prei, ui en andere groenten wil de gemeente Westland het wereldrecord van de grootste hoeveelheid tomaten-groentesoep op haar naam schrijven.

De recordpoging vindt op 16 mei plaats tijdens de open dag van Agri Business Centrum Westland, een bundeling van meer dan zestig bedrijven met een link naar de agrarische sector. Een woordvoerster van DENK communicatie, die het idee bedacht, liet vandaag weten dat de soep tot stand komt door samenwerking van bedrijven in de agrarische sector.

"Toen we erachter kwamen dat het record van de grootste pan soep op naam van Venezuela stond, dachten wij: dat kunnen we beter. En iedereen draagt zijn steentje bij.'' In 2007 is in Caracas, de hoofdstad van Venezuela, een pan soep gemaakt met een inhoud van 15.000 liter. In Nederland staat het record op 6.800 liter in de gemeente Katwijk.

Bezoekers van de open dag, die in het teken staat van het 10-jarig bestaan van het agrarisch centrum, kunnen een kopje soep verwachten. De overgebleven soep gaat naar de Voedselbank Rotterdam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.