Home

Achtergrond 444 x bekeken

WestfaliaSurge neemt Brouwers en De Boer over

Melkmachinefabrikant GEA Farmtechnologies, het voormalige WestfaliaSurge, heeft Wilaard Holding overgenomen. Dat is het moederbedrijf van stalinrichters Brouwers Equipement en Royal De Boer.

De eerste contacten tussen GEA Farmtechnologies en de Wilaard Holding werden voor het publiek al zichtbaar toen de drie merken De Boer, Brouwers en GEA op één beurs dezelfde mestrobot introduceerden. GEA Farmtechnologies kocht deze in bij het Duitse bedrijf Betebe en verkocht ze door aan de Wilaard Holding. Vervolgens was de robot in het Brouwers-blauw te zien als ScaraBEe, in De Boer-geel als Roboclean en in GEA-groen als SR one.

Wilaard Holding had vorig jaar een omzet van €40 miljoen, het telt 160 medewerkers en heeft zijn hoofdvestiging in Leeuwarden. GEA Farmtechnologies zetelt in het Duitse Bonen en heeft 2.000 mensen aan het werk. Het bedrijf is sinds enkele jaren duidelijk op overnamepad met de inlijving van onder meer mestverwerker Houle en stalinrichter Norbco. De verkoopkanalen en merken Brouwers en De Boer blijven behouden onder het nieuwe bewind

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.