Home

Achtergrond 176 x bekeken

'Werkgever moet zorgen voor veilige arbeidsplek'

De werkgever moet er voor zorgen dat een werknemer veilig zijn werk kan doen.

Bij onraad dient binnen enkele minuten ondersteuning te komen. Daarbij moeten werknemers goede weerbaarheidstrainingen hebben gevolgd. Dat zei vandaag FNV-voorzitter Agnes Jongerius. Zij woonde in Rotterdam een protestbijeenkomst tegen agressie en geweld bij.

De voorzitter wil dat mensen met een riskant beroep niet in hun eentje aan het werk zijn. Zo mag een liftcontroleur van haar niet alleen op pad in een gevaarlijke wijk. Ook een chauffeur van een nachtbus moet assistentie krijgen. Zij pleitte verder voor meer toezichthouders. Zij drong er bij de aanwezige publieke dienstverleners op aan dat zij elk geweldsincident melden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.