Home

Achtergrond 212 x bekeken

Weinig nieuwe producten in supermarkt

Grote A-merken hebben het in 2008 laten afweten wat vernieuwende producten betreft. De innovatie bij levensmiddelenfabrikanten bleef ver achter bij de jaren 2006 en 2007.

Dat blijkt uit een onderzoek van marktonderzoeker IRI dat vandaag in Foodmagazine verschijnt. De onderzoekers vinden de matige activiteit van producenten opmerkelijk. Volgens hen hebben A-merken juist innovatie nodig om de overvloed aan huismerken het hoofd te kunnen bieden.

De onderzoekers vinden de grote rol die duurzaamheid speelt bij nieuwe producten opvallend. De grootste introductie vorig jaar kwam op naam van de merken Omo en Robijn, met het concept Klein & Krachtig. Op twee en drie staan Fanta Zero en Lipton Clear Green.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.