Home

Achtergrond 207 x bekeken

Week 17: slachtkippen -1 cent

De daling van de noteringen voor slachtkippen zet ook in week 17 door. De prijzen van NOP, Pluimveebeurs Barneveld en Deinze dalen over de hele linie met één cent. Daarmee is het verlies gehalveerd ten opzichte van week 15 en 16, maar rooskleurig ziet het er desondanks niet uit. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar zijn de prijzen nog redelijk.

Een paar weken geleden lag het prijspeil van slachtkippen nog ruim boven de 30 cent per kilo levend gewicht, maar aan het afkalven van de prijs is nog steeds geen einde gekomen. Deze week noteert Barneveld 18 cent voor witte kippen en 22 voor bruine. Een schamele troost biedt de vergelijking met één jaar geleden, toen gingen de witte kippen weg voor 9 cent en de bruine voor 13.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.