Home

Achtergrond 164 x bekeken 1 reactie

Vredig herkauwend de tweede actiedag in

Alsof ze niet anders gewend zijn liggen de negen 'actiekoeien' vanochtend vredig te herkauwen op het zonovergoten Plein in Den Haag.

In een tent daarnaast nemen de actievoerende veehouders bij koffie en krentenbrood de ochtendkranten door, met tevredenheid over de aandacht die hun actie daarin krijgt.

De dieren en de veehouders van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond en de Dutch Dairymen Board mochten toch de nacht doorbrengen op het plein voor de hoofdingang van de Tweede Kamer. Aanvankelijk wilde de gemeente Den Haag dat niet toestaan. Er kwam vannacht af en toe politie langs.

Gisteravond kregen de veehouders nog bezoek van een groep Kamerleden, met wie ze later naar het nabijgelegen perscentrum Nieuwspoort gingen om een glaasje te drinken.

Vanmiddag spreken woordvoerders van NMV en DBB in het rondetafelgesprek dat de vaste commissie LNV van de Tweede Kamer organiseert. Daar komen ook LTO Nederland, de NZO (zuivelindustrie), het Productschap Zuivel en Centrum Landbouw en Milieu.


Verslag van "Nacht van de Melkveehouderij" from Co Scholten on Vimeo

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    dirk

    Tjonge dat de redactie van boerderij toch nog iets positiefs kan bedenken van deze ddb/nmv actie Is de redactie tot inkeer gekomen dat het zo niet langer kan Boerderij is toch altijd lto gezind

Of registreer je om te kunnen reageren.