Home

Achtergrond 214 x bekeken

Voorraadreductie drukt winst CSM

CSM, de producent van melkzuur en leverancier van bakkerij-ingrediënten, heeft lastige maanden achter de rug. Het bedrijf voorziet nog geen verbetering van het economisch klimaat en blijft zich richten op kostenbesparende maatregelen.

De operationele winst (ebita) bedroeg 20,1 miljoen euro tegen 32,5 miljoen euro een jaar eerder. Analisten rekenden op 27 miljoen euro. CSM reduceerde de voorraden. Dit drukte de winst met ongeveer 6 miljoen euro.

De topman van CSM, Gerard Hoetmer, is optimistisch dat de door CSM genomen maatregelen later in het jaar hun vruchten afwerpen op de resultaten. CSM verwacht dat de operationele winst in het tweede kwartaal dichter bij het resultaat van vorig jaar uit zal komen. Toen kwam de winst uit op 36,6 miljoen euro.

Er is door de economische crisis minder vraag naar de producten van CSM. Met name de bakkerij-ingrediëntentak in Europa staat onder druk nu consumenten minder buitenshuis eten. De divisie zag de volumes met 3,8 procent afnemen in alle segmenten. Bovendien drukten de sterk schommeldende grondstofkosten de marges.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.