Home

Achtergrond 156 x bekeken

Voedingsexporteurs voorzien stijging

bijna een derde van de Nederlandse exporteurs voorziet voor dit jaar een krimp van de exportomzet, alleen exporteurs van voedingsmiddelen voorzien een toename.

Het somberst zijn ondernemers over de export naar het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van kredietverzekeraar Atradius en exportorganisatie Fenedex. Ondernemers in de metaalbranche en machine-industrie zijn het somberst gestemd.

Ondernemers in de voedingsmiddelenindustrie verwachten gemiddeld een stijging van ruim 4 procent. Daarmee is dit de meest optimistische branche. Opvallend is dat 37 procent van de exporteurs nog verwacht in 2009 omzetgroei te kunnen realiseren. Zij zien volgens Fenedex vooral kansen in Oost-Europa.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.