Home

Achtergrond 214 x bekeken

Vliegen over de file...

De vliegende auto bestaat. Minister Eurlings (Verkeer) bekijkt vandaag in Soesterberg hoe het nieuwe voertuig zijn weg in het luchtruim vindt.

Producent Pal-V denkt het vehikel in 2012 beschikbaar te hebben, maar dat betekent nog niet dat Nederland massaal het luchtruim kan kiezen als de wegen vastlopen.

,,De eerste toepassing zal zijn voorbehouden aan hulpdiensten'', zegt een woordvoerster van de Dienst Verkeer en Scheepvaart. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft bovendien het nodige werk te verzetten voor de kruising tussen een gyrocopter (eenmanshelikopter) en carver (kantelende driewieler) de weg op en de lucht in mag.

,,De Rijksdienst voor het Wegverkeer bepaalt waar een voertuig aan moet voldoen voor het de weg op mag. De Luchtvaartinspectie doet dat voor de lucht. De diensten gaan nu nadenken over regels voor de vliegende auto'', aldus de woordvoerster.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.