Home

Achtergrond 281 x bekeken

Viroloog Goldbach gedood door olifant in India

Een 60-jarige Wageningse hoogleraar virologie Rob Goldbach is vandaag omgekomen in een natuurreservaat in India.

Goldbach werd doodgetrapt door een olifant, terwijl hij met een groep toeristen in een natuurpark vogels wilde observeren.

Goldbach is een van degenen die bij het begin van de Aziatische vogelpest de structuur van de intensieve veehouderij ter discussie stelde. Hij zag steeds vaker virusziektes ontstaan in de veehouderij die steeds verder om zich heen grepen.

Volgens de viroloog maakt de veehouderij zich kwetsbaar doordat het immuunsysteem van landbouwhuisdieren niet meer blootgesteld worden aan pathogenen. "Misschien moeten we gewoon af van het systeem van onze intensieve veehouderij", opperde hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.