Home

Achtergrond 199 x bekeken

Vion sluit voormalige Grampian-baconfabriek

Vion UK gaat haar baconfabriek in Ashton-under-Lyme bij Manchester sluiten.

De productie en het snijden van de bacon worden overgeheveld naar de vestigingen in Malton en Scunthorpe. Ashton-under-Lyme telt 380 werknemers, waarvan een deel mogelijk elders bij Vion UK aan de slag kan.

De baconfabriek maakt deel uit van de voormalige Grampian Country Food Group, die vorig jaar door Vion is overgenomen. Eerder kondigde Vion al inkrimpingen aan in drie andere vestigingen van Grampian.

De aangekondigde sluiting maakt deel uit van het voortdurend onder de loep nemen van de Britse activiteiten in het licht van de zware concurrentie en grote overcapaciteit, stelt een woordvoerder van Vion UK. Na de sluiting houdt het concern nog zes baconfabrieken in Groot-Brittannië over.

Consultatieperiode

Doel is vooral de doorvoer en efficiëntie van de andere fabrieken verder op te voeren. Het bedrijf is inmiddels gestart met de in Groot-Brittannië voorgeschreven consultatieperiode van drie maanden met het personeel en de bonden. Pas aan het eind daarvan is duidelijk hoeveel banen uiteindelijk verloren zullen gaan.

De ingrepen veranderen niets aan Vions toewijding aan de Britse markt, aldus de woordvoerder. Het bedrijf blijft ernaar streven varkensvlees uit Groot-Brittannië zelf te verwerken en heeft met de overname van Grampian ook enkele eigen fokkerijen in bezit gekregen. De inkoop van Brits varkensvlees wordt ook gestimuleerd door de koers van het pond tegenover de euro, die momenteel in het nadeel van invoer werkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.