Home

Achtergrond 198 x bekeken

Vigef wil logo voor voedingswaarden

De vereniging van de Nederlandse groente- en fruitverwerkende Industrie, Vigef, wil de misvattingen over de voedingswaarde van verwerkte groente en fruit aanpakken.

Daartoe heeft ze een projectvoorstel ingediend bij het Productschap Tuinbouw (PT). In de huidige vorm gaat het PT niet op het voorstel in, omdat de onderbouwing van het plan tekortschiet en draagvlak mist. Vigef vraagt 327.184 euro.

Uit het voorstel blijkt dat misvatting over de voedingswaarden in de praktijk slecht uitpakt voor de verkoop van verwerkte groente en fruit. Vigef stelt daarom voor consumenten te informeren over de voedingswaarden, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van duidelijke etikettering in de vorm van een eenduidig Vigef-logo.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.