Home

Achtergrond 218 x bekeken

'Verzekering tegen overstroming wel mogelijk'

Nederland is het enige land in Europa, waar de inwoners zich niet kunnen verzekeren tegen de risico's van overstromingen.

Het kabinet is bang dat zo'n verzekering onbetaalbaar is. Onderzoek wijst uit dat ruim de helft van de inwoners van het rivierengebied zo'n verzekering wel zou willen hebben. Dat zegt hoogleraar risicomanagment Jeroen Aerts vanmiddag in zijn intreerede aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam.

Volgens onderzoek onder elfhonderd huishoudens in het Nederlandse risicogebied zouden mensen tot 110 euro per jaar willen betalen voor een overstromingsdekking. Aerts denkt dat het niet zo kostbaar gaat worden. Hij presenteert een nieuwe verzekeringsconstructie, die opgenomen zou kunnen worden in de opstal- of inboedelverzekering.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.