Home

Achtergrond 302 x bekeken 7 reacties

Verdachte nertsenbevrijder is bekende streaker

De man die dinsdag werd opgepakt omdat hij vorige maand vermoedelijk betrokken is geweest bij de vrijlating van nertsen uit een fokkerij in Stavenisse (Zeeland), is de 24-jarige Peter Janssen uit Vught, beter bekend als de Vegan Streaker.

Een woordvoerder van het landelijk parket heeft dat vandaag desgevraagd bevestigd. De streaker werd meer dan een jaar geleden landelijk bekend toen hij de televisieshow van Paul de Leeuw gehuld in alleen een slip verstoorde. De presentator trok het broekje van de activist uit.

Andere keren verstoorde hij onder meer het ABN Amro tennistoernooi, de Tilburg Ten Miles hardloopwedstrijd en een Champions Trophy hockeyduel. Peter Janssen werd dinsdagochtend aangehouden in een woning in Loon op Zand. Een huis in Vught werd doorzocht.

Bij de actie in Stavenisse werden 2500 tot drieduizend nertsen vrijgelaten. De meeste dieren konden later weer worden gevangen. Een aantal dieren werd echter dood teruggevonden. In de omgeving van de fokkerij beten de beestjes kippen dood.

Tijdens de bevrijdingsactie hebben volgens justitie verschillende extremisten de schutting van de nertsenfarm vernield en beklad met de tekst DBF, de afkorting voor Dierenbevrijdingsfront. Justitie is nog op zoek naar meer verdachten.

Lees ook Nationale recherche pakt verdachte nertsenactie

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Nu kan ie echt met de billen bloot.

 • no-profile-image

  Boer

  Tien jaar in de bak en voor elke naam die hij noem van andere bendeleden een maand van de straf af.

 • no-profile-image

  Boer

  Laat hem maar eens streaker voor een zaal met boeren. Die weten wel wat ze met zulk tuig aanmoeten......

 • no-profile-image

  Boer Jan

  Die 24 jarige streaker en ook nog brandstichter moest achter mekaar achter slot en grendel levens lang. Als dat niet doorgaat met onze stomme regering die al jaren tegen de boeren zijn dan lijkt het mij ook een goed idee om hem spiernakend in een hok te gooien met duizend nertsen erin.

 • no-profile-image

  meisje

  Peter, wat je hiermee bereikt is dat de nertsenfokkerij naar andere landen wordt verplaats, waar de regels lang niet zo streng zijn als in Nederland. Dat is pas zielig voor die dieren. Koester de Nederlandse bedrijven, zij houden zich keurig aan de wet.

 • no-profile-image

  N.R.

  Gewoon in zijn blote kont in een hok met 1000 nertsen steken, hoeft niet zo lang te zijn :3 weken is voorlopig voldoende...mischien komt hij er dan achter dat hij beter een beroep kon leren dan andere mensen het leven zuur te maken!!!

 • no-profile-image

  vraagtekens

  Vierentwintig jaar??? Dat moet toch een typefout zijn. Als ik hem zo bekijk lijkt hij de 34 al ruim gepasseerd. Maar dat terzijde...
  Interview met zijn moeder: "Die betonscharen die zijn niet eens van Peter, die zijn van mijn andere zoon!" Welk 'normaal' mens heeft een betonschaar in huis? Of zelfs meerdere?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.