Home

Achtergrond 235 x bekeken 2 reacties

Veel media-aandacht voor melkprijs-demonstratie

De negen koeien op het Haagse Plein en de demonstranten voor een hogere melkprijs kregen vanmiddag meteen veel belangstelling van de media.

TV-ploegen van meerdere nieuwsprogramma's maakten opnamen van de koeien en de schrijvende pers sprak uitvoerig met de circa dertig aanwezige melkveehouders. Sieta van Keimpema van de Dutch Dairymen Board en Peter ten Hoeve van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond gaven interviews.

Joop Atsma was het eerste Kamerlid dat uit het Kamergebouw naar buiten kwam. De CDA-er en zoon van een melkveehouder bleek het handmelken nog niet verleerd te zijn toen hem werd gevraagd een van de koeien te melken. Het resultaat daarvan dronk hij zelf op. Atsma verklaarde dat hij volledig begrijpt dat boeren demonstreren tegen een veel te lage melkprijs. Hij waarschuwde ook dat de Tweede Kamer daar niet veel aan kan doen.

Na Atsma kwamen ook Bas van der Vlies (SGP) en Esther Ouwehand (PvdD) van hun belangstelling blijk geven. Zij staat achter de wens van de melkveehouders voor behoud van de quotering maar keurde af dat daarvoor koeien naar Den Haag werden getransporteerd.

Lees ook Koeien aangekomen in Den Haag

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  de boer

  Nu maar hopen dat de politiek Gerda Verburg opdracht geeft de melkproductie Europees te reguleren. Goed inkomen voor boeren betekent voedselzekerheid en voedselveiligheid. Of hebben ze in de politiek nog niets geleerd uit het verleden.
  Verburg en LTO zeker niet.

 • no-profile-image

  Arjan

  Krijg een beetje een dubbelgevoel van deze aktie. Enerzijds is het zeer goed wat de DDB samen met de NMV doet, namelijk de lastige positie van melkveehouders laten zien (melkprijs) en de marge van de retail aan de orde stellen. De andere kant is dat de Nederlandse politiek hier geen oplossingen voor heeft !! Quotering is afgelopen die discussie hoef je niet opnieuw op te rakelen. Daarnaast moeten fabrieken laten zien wat ze waard zijn en moeten wij als melkveehouders niet de hand op hoeven houden bij de overheid.
  Wat wel aktie behoeft is de marge die de retail nog steeds realiseert op een produkt als melk !! Maar eigenlijk verwacht ik op dit punt ook geen aktie van de overheid of Brussel. Je weet bij voorbaat al het antwoord en dat is dat de zuivelfabrieken aan genoeg verschillende retailers en winkelketens hun produkt kunnen afzetten en ze hoeven het niet te verkopen tegen elke prijs !! Dat brengt ons weer bij onze eigen melkfabrieken daar moet gezorgd worden voor goede en professionele verkopers die ons produkt tegen een zo goed mogelijke prijs vermarkten. En of hier altijd de juiste mensen zitten met de juiste hoed op vraag ik mij af !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.