Home

Achtergrond 285 x bekeken

Vaccinatie tegen Q-koorts begint

Dierenartsen in Brabant en delen van Gelderland en Limburg zijn vandaag begonnen met vaccinatie van geiten en schapen tegen Q-koorts.

Alle bedrijven met meer dan vijftig dieren en kinder- en zorgboerderijen moeten vaccineren. De plicht geldt verder voor bedrijven waar Q-koorts is vastgesteld. Op de foto assisteert Minister Verburg bij het inenten van een geit op het bedrijf van de familie De Hoon in Etten-Leur. Foto ANP

Loonwerker Geert Sandee van loonbedrijf Entjes vult de maiszaaimachine bij op een perceel in het Groningse dorp Wagenborg (gemeente Delfzijl). De eerste veehouders hebben de mais inmiddels in de grond zitten. Dit perceel van 65 hectare groot is van melkveehouder Straathof. "De voorbewerking is gedaan met een cultivator-combinatie", vertelt de loonwerker Sandee. Volgens hem zou het werk met een rotorkopeg nog niet kunnen. De ondergrond is hiervoor nog niet droog genoeg. Mede door het goede weer van de afgelopen weken draaien loonwerkers overuren. Straathof heeft naast 600 melkkoeien in Nederland een gemengd bedrijf in Duitsland. Foto Koos van de Spek <>

Het lijkt een zomers tafereel in de uiterwaarden van de IJssel bij Deventer. Toch zijn Frank Vreijink, Allart Luggenhorst en Ron Benerink (vlnr) niet aan het hooien. Ze ruimen daak op dat bij hoog water is aangespoeld. "Dit aangespoelde gras en riet moet opgeruimd worden, omdat het gras eronder anders verstikt", aldus Luggenhorst. Het aangespoelde gras wordt op speciale stortplaatsen van het waterschap gestort. Foto Ruben Meijerink

Jonge perenbomen krijgen op boomkwekerij Van Diepen uit het Oost-Flevolandse Biddinghuizen een behandeling met GA 4-7. De jonge aanplant krijgt door de behandeling een groeistimulans en sluit niet af. Het middel wordt ook in de fruitproductie gebruikt om een betere celdeling te krijgen en zo de aantallen grote vruchten te verhogen. Boomkwekerij Van Diepen levert een breed assortiment appels en peren en ander fruit. Bij de beschikbare rassen zijn ook de Inova-rassen Junami, Wellant en Rubens. Ook levert het bedrijf biologische rassen als Rode Pinova en Rode Topaz. Het bedrijf produceert jaarlijks circa 500.000 appelbomen en 100.000 perenbomen. Foto Axipress

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.