Home

Achtergrond 225 x bekeken

VVD: Klink moet rookverbod nu snel versoepelen

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) moet nu snel doorpakken en een uitzondering op het rookverbod maken voor kroegen zonder personeel.

Dat zegt VVD-Kamerlid Halbe Zijlstra in een reactie op de uitspraak van de rechter in Breda. Die haalde een streep door een rookverbod voor cafés waar alleen de baas achter de bar staat.

De VVD dringt al langer aan op een uitzondering voor cafés zonder personeel. Die zouden met een bordje aan de gevel aan de klanten duidelijk kunnen maken of er wel of niet gerookt mag worden. In grotere cafés zou alleen in een rookruimte een sigaret opgestoken mogen worden. Dinsdag willen de liberalen opheldering van Klink in het mondeling vragenuurtje.

Ook de SP wil sinds kort clementie voor cafés zonder personeel. De Partij voor de Vrijheid keert zich al langer tegen het rookverbod. In de Tweede Kamer heeft tot nu toe altijd steun bestaan voor het rookverbod dat Klink vorig jaar invoerde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.