Home

Achtergrond 156 x bekeken

Tussendoel aantal duurzame stallen voor 2009 al gehaald

Van de bijna 100.000 rundvee-, varkens- en pluimvee­stallen in Nederland is 2,2 procent ’integraal duurzaam’.

Dat blijkt uit een inventarisatie van de Ani­mal Sciences Group, die minister Gerda Verburg (LNV) naar de Ka­mer heeft gestuurd. Het kabinet streeft naar 5 pro­cent integraal duurzame stallen in 2011. Het tussendoel dit jaar is 1,2 procent. Integraal wil zeggen duurzaam uit oogpunt van mi­lieu, dierenwelzijn en energie.

ASG telt als duurzaam stallen met een (bovenwettelijk) certifi­caat, zoals Skal of Milieukeur, of met een subsidiebeschikking (bij­voorbeeld als ze voldoen aan de Maatlat duurzame veehouderij). Voor 2010 geldt een doel van 2,8 procent. Dat wordt gehaald als nieuwe duuurzame stallen ’in de pijplijn’ ook worden gebouwd. De Kamer debatteert morgen met Verburg over dierenwelzijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.