Home

Achtergrond 326 x bekeken

Tuinders openen kasdeuren voor publiek

Meer dan tweehonderd tuinbouwkassen openen dit weekeinde hun deuren voor de 32e editie van Kom in de Kas.

De open dag biedt bezoekers de gelegenheid een kijkje te nemen in de keuken van de glastuinbouw. Het thema van dit jaar is Kom Kijken in de Kas. Bezoekers krijgen informatie over de laatste ontwikkelingen in de kasbouw, zoals onkruidbestrijding met kwartels en het gebruik van robots bij de bloementeelt. Liefhebbers van vleesetende planten kunnen in Assendelft (Noord-Holland) terecht. In Klazienaveen is zondagochtend een kerkdienst in een kas vol kersenbloesem.

In de Nederlandse glastuinbouw werken ongeveer 150.000 mensen. Jaarlijks wordt voor 9 miljard euro aan groente, fruit en bloemen geëxporteerd. Kom in de Kas is volgens de organisatie met jaarlijks 200.000 bezoekers een van de grootste publieksevenementen van Nederland. Vorig jaar kwamen er, mede door regenachtig weer, 185.000 belangstellenden op de open dagen af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.