Home

Achtergrond 242 x bekeken

Trekkerverkopen lopen door crisis snel terug

Het aantal verkochte landbouw- en smalspoortrekkers is de eerste twee maanden van 2009 bijna 10 procent gedaald tot 553 stuks.

Het aantal afgezette compacttrekkers daalde met 14 procent tot 133. Dat blijkt uit cijfers van de Federatie Agrotechniek.

Uit de nieuwe cijfers over de eerste maanden van 2008 blijkt dat het marktaandeel van John Deere en Zetor is toegenomen. John Deere verkocht 199 landbouw- en smalspoortrekkers tegen 161 een jaar eerder. Het merk verkocht tevens 23 compacttrekkers, tegen 4 een jaar eerder.

Het kleine Zetor steeg van 16 naar 35 machines. De winst van John Deere was deels het verlies van Case-IH en New Holland, beide behorend tot hetzelfde concern. Laatstgenoemde verkocht 40 trekkers, tegen 60 een jaar eerder, terwijl Case-IH van 39 machines terugging naar 33. Fendt, Massey Ferguson en Valtra, allen geïmporteerd door de Mechan-Groep, zagen de verkoop vrijwel gelijk blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.