Home

Achtergrond 188 x bekeken

Supermarkten zien omzet in maart dalen

De supermarkten in Nederland hebben een lastige maand achter de rug.

De omzet daalde met 2 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt vandaag uit cijfers van marktonderzoeker GfK.

Consumenten zijn door de economische neergang meer op zoek naar koopjes en dus gevoelig voor scherpe acties. Ze bezoeken hierdoor meer verschillende supermarkten dan voorheen. Bovendien geven consumenten minder uit, waardoor de waarde van de kassabon gedaald is.

Over de eerste drie maanden wisten supermarkten wel meer te verkopen dan een jaar eerder. In het eerste kwartaal steeg de omzet met 2,3 procent naar 7,52 miljard euro tegen 7,35 miljard euro een jaar eerder. De paasdagen, goed voor een extra omzet bij supermarkten, viel in 2008 wel in het eerste kwartaal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.