Home

Achtergrond 363 x bekeken

'Spaar het milieu, eet kangoeroe'

Wie het milieu een warm hart toedraagt, moet meer kangoeroevlees eten en minder schapenvlees.

Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit van Sydney in Australië vandaag. De kangoeroes hebben volgens de wetenschappers veel minder invloed op hun leefomgeving dan schapen. Kangoeroes drinken maar anderhalve liter water per dag, tegen schapen twaalf liter. Kangoeroes eten bovendien maar een derde van wat een schaap eet. In Australië zijn ongeveer 100 miljoen schapen tegenover ongeveer twintig miljoen mensen.

Schapenvlees is in Australië een van de meest gegeten vleessoorten. Australiërs eten zo'n elf kilo schaap en lam per persoon per jaar. Dit is ongeveer vier keer zo veel als in West-Europa. Via scheten en boeren stoten de Australische schapen enorme hoeveelheden methaan uit, waardoor Australië een van de meest vervuilende landen ter wereld is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.