Home

Achtergrond 188 x bekeken

Sloopregeling: 750 tot 1000 euro voor de oude auto

Bezitters van een personenauto die een nieuwer en schoner exemplaar aanschaffen, kunnen op een slooppremie rekenen van 750 of 1.000 euro.

Voor oude bestelauto's geldt een premie van 1.000 of 1.750 euro. Milieuminister Jacqueline Cramer en de autobranche zijn het eens geworden over zo'n sloopregeling. Zij bezegelden de deal vandaag op de AutoRAI in Amsterdam.

De PvdA-bewindsvrouw had het over een "schoneluchtpremie'', omdat de nadruk ligt op het terugdringen van de uitstoot van schadelijke stoffen zoals fijn stof en stikstofoxiden, niet zozeer op die van CO2.

De autobranche zit te springen om een sloopregeling. De verkoop van auto's keldert door de recessie. De premie zou het voor mensen aantrekkelijker moeten maken om hun wagen in te ruilen voor een nieuwer exemplaar. De partijen verwachten dat 100.000 oude auto's en bestelauto's worden ingeruild.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.