Home

Achtergrond 212 x bekeken

Site voor klachten over wijzigingen zorgstelsel

Het Landelijk Platform GGz (LPGGz) opent maandag de site meldjezorg.nl.

Op de site kunnen mensen klagen en vragen stellen over het veranderende zorgstelsel in de geestelijke gezondheidszorg. Ook komt er een telefonische helpdesk.

Vooral mensen met psychische en sociale problemen hebben moeite met de ingewikkelde wijzigingen in het nieuwe zorgstelsel, zegt het platform. Ze zijn vooral angstig dat ze door alle wijzigingen hun recht op passende zorg kwijtraken.

Zorg uit de AWBZ wordt in de wijzigingen overgeheveld naar de zorgverzekeringswet (ZVW) en de Wet maatschappelijke ondersteuning. Die verandering roept onder meer vragen op omdat soms de AWBZ-begeleiding wegvalt. Op de site kan men terecht om te kijken waar men de zorg dan wel kan krijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.