Home

Achtergrond 145 x bekeken

Sirene in strijd tegen agressieve buspassagier

Het vervoersbedrijf Arriva wil zijn streekbussen uitrusten met een sirene om agressieve passagiers af te schrikken.

De vervoerder mikt vooralsnog op een proef in de omgeving van Amsterdam. Het bedrijf overlegt hierover met de betrokken overheden. Dat zei directeur Anne Hettinga van Arriva maandag naar aanleiding van een bericht in de gratis krant Sp!ts.

Als de proef slaagt, gaan andere streekvervoerders hun bussen mogelijk ook ook uitrusten met het alarm. Hettinga is tevens voorzitter van de Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland (FME), de branchevereniging van commerciële streekvervoerders.

Chauffeurs kunnen de sirene op de bus in noodgevallen met een druk op een knop activeren. Het lawaai dat de hoorn produceert is dermate indringend dat de amokmaker in de meeste gevallen de benen neemt, bleek volgens Hettinga uit een proef met het systeem in Liverpool.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.