Home

Achtergrond 171 x bekeken

Schotse boer haalt ondanks embargo stier uit Frankijk

Een niet nader genoemde Schotse veehouder heeft zich de woede van collega’s op de hals gehaald door een stier uit Frankrijk in te voeren.

De Schotten hielden zich tot nu toe aan een vrijwillig invoerembargo voor vee uit door blauwtong getroffen landen maar die afspraak is nu verbroken.

De National Union of Scotland, die de veehouders regelmatig oproept zich aan het embargo te houden om blauwtong buiten de deur te houden, is 'buitengewoon teleurgesteld'. Voorzitter Jim McLaren: "’Invoeren van dieren uit Europese landen met blauwtong vormt het grootste risico dat de ziekte hier ook gaat voorkomen. Ik herhaal met nadruk nog eens ons verzoek aan Schotse veehouders om zich aan de afspraken te houden."

Of registreer je om te kunnen reageren.