Home

Achtergrond 163 x bekeken

Scholen wettelijk verplicht incidenten te melden

Het registreren van incidenten op scholen wordt een wettelijke verplichting.

Dat zei staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt donderdag in de Tweede Kamer. Wel moet eerst nog de definitie van het fenomeen 'incident' worden vastgesteld. D registratie moet alleen in te zien zijn voor scholen, gemeenten, politie, inspectie en medezeggenschapsraden. In het najaar komt er ook een 'bewustwordingscampagne' om iedereen ervan te doordingen hoe belangrijk het is mee te denken over veiligheid op scholen. Veel scholen zijn overigens allang druk doende met een actief veiligheidsbeleid en bij al die scholen is dat voldoende.

Van Bijsterveldts collega Sharon Dijksma wees erop dat geweld niet altijd te voorkomen zal zijn. Recentelijk bezocht ze de school waar een overblijfkracht werd neergestoken. Ze prees de professionaliteit waarmee op en bij de school werd opgetreden en de 'ring van zorg' die er bleek te zijn. "Er werd heel adequaat gereageerd.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.