Home

Achtergrond 258 x bekeken 8 reacties

"Roer niet om in Oostvaardersplassen''

Minister Gerda Verburg (LNV) voelt er niets voor om het natuurbeheer in de Oostvaardersplassen anders aan te pakken.

Wel gaat ze met beheerders praten over de voorwaarden om kadavers in het gebied te laten liggen.

"Als we in Nederland natuur willen, moeten we er ook tegen kunnen dat dat op enig moment levens kost. Ik zou het betreuren als de Kamer het na een koude winter ineens anders zou willen doen'', hield de bewindsvrouwe de Tweede Kamer vandaag voor.

De Kamer was geschrokken door het aantal dieren (940) dat was gestorven. Verburg hoorde de zorgen aan maar wees erop dat er enkele jaren geleden een internationale commissie was ingeschakeld en dat er sindsdien volgens de adviezen van die commissie wordt gewerkt. "Er is maar beperkt ruimte om kadavers te laten liggen in de Oostvaardersplassen en de Veluwezoom. Dat zal maatschappelijk enige discussie opleveren. Ik ga afspraken maken over de randvoorwaarden daarbij.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Arjan

  Alle zogenaamde natuur in NL is aangelegd. Er is geen enkel gebied in NL wat nog in de oude staat verkeerd en waarin geen menselijk ingrijpen heeft plaatsgevonden. Zgn natuurorganisaties noemen dit natuur !!!! Vervolgens zetten ze er dieren in uit die zich maar moeten zien te redden. Dat er van die dieren ook dieren dood gaan lijkt me logisch en dit kan ook niet voorkomen worden. Maar 1/3 van de dieren bewust laten sterven als gevolg van een koude winter (940 dieren) en niet willen bijvoeren getuigd van zeer onbeschoft en slecht gedrag !!! Dit is niet goed te keuren en dit had voorkomen kunnen worden door bijvoeren en indien de populatie in een gebied te groot is door dieren over te plaatsen. Zorg dragen voor natuur in NL is ook zorg dragen voor de dieren die in deze gebieden leven. Hier laten we dieren bewust dood gaan en indien een zeldzame kikker wordt gevonden moet alles in het werk gesteld worden om dit dier te beschermen en desnoods moeten alle gebiedsplannen in zo'n gebied op de kop. Meten met 2 maten lijkt mij !!!

 • no-profile-image

  gert

  Laat zembla hier maar eens een documentaire over maken.

 • no-profile-image

  a.sluijs

  een boer die vee houdt heeft zorgplicht,natuurmonumenten die dieren uitzetten,achter een hek hebben ook zorgplicht,als er van de winter was bijgevoerd,waren er nooit 940 dieren dood gegaan,het is een schande dat dit zomaar door een minister wordt weggewuifd,joost mag weten wat hier weer achter steekt,nogmaals het is een schande.

 • no-profile-image

  demo

  Dat dit in een beschaaft land als Nederland mogelijk is bewijst maar eens te meer dat hier een aantal geitewollesokkenfiguren de leiding hebben , Hier in Nederland is helemaal geen democratie , ik ben er zeker van dat 98 procent van de Nederlander hier tegen is. Maar dan wel de beelden van stervende en hongerige dieren uitzenden, en dan hoeven ze niet aangedikt te worden zoals men wel vaak doet als het over verkeerde boerderij dieren gaat.

 • no-profile-image

  preislaaf van de super

  het wordt hoogtijd dat verburg haar spullen pakt deze groene minister snapt er werkelijk geen ene zak van

 • no-profile-image

  Theo

  Dat onze z.g natuurbeheerders zijn doorgeschoten in hun z.g natuurbeheer geeft het aantal dode dieren aan ,Dit soort natuur kan niet in zo,n klein land ,ook nog een minister die alsmaar met dat soort volk mee praat is eigelijk helemaal van de pot gerukt. En de boer maar regels opleggen zo veel dat je door de bomen het bos niet meer ziet, waar moet dat heen ??? Wie is hier nou harstikke gek.

 • no-profile-image

  gert

  Ach je laat een aantal buitenlanders komen en die keuren het goed,wie betaald die bepaald,die zullen wel uitmaken wat goed is voor Nederland

 • no-profile-image

  henk

  Buitenlanders bepalen blijkbaar het beleid in Nederland,als het Verburg beter uitkomt.Kan ze zich weer mooi achter verschuilen.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.