Home

Achtergrond 215 x bekeken

Rijnvallei keert 1,5 miljoen uit

Coöperatie Rijnvallei keert in totaal 1,5 miljoen euro uit aan haar leden. Dat heeft Rijnvallei bekendgemaakt na de Algemene Vergadering.

De omzet van Rijnvallei groeide met 15 procent naar 215 miljoen euro. Het netto resultaat (na belasting en inclusief deelnemingen) kwam uit op 8,5 miljoen euro. Dat resultaat valt zo hoog uit doordat Rijnvallei de deelneming in Cebeco afstootte. De coöperatie keert die winst niet uit, maar investeert het in de eigen onderneming om naar eigen zeggen zo het ledenvoordeel in de toekomst veilig te stellen.

De mengvoerafzet daalde licht met 2,7 procent en kwam uit op 420.000 ton. Vooral in pluimveevoeders verloor Rijnvallei afzet (-9,7 procent). De afzet in varkensvoer steeg met 0,6 procent en rundveevoer met 6,3 procent. Daarmee doorbreekt Rijnvallei de stijgende trend in voeromzet van de laatste jaren. De omzet in meststoffen daalde met 3,6 procent en de omzet gewasbeschermingsmiddelen bleef vrijwel gelijk. Het volume ingenomen granen steeg met 57,8 procent.

Ook het op en overslagbedrijf Rijnzate boerde goed. Er werd 706.000 ton mengvoergrondstoffen overgeslagen, zo’n 13 procent meer dan een jaar eerder. De acht Welkoopwinkels van Rijnvallei boekten 4 procent meer omzet.

zie ook: Rijnvallei betaalt 7 euro per ton mengvoer terug

Of registreer je om te kunnen reageren.