Home

Achtergrond 176 x bekeken

RWE garandeert werkgelegenheid na overname

Bij een overname door het Duitse RWE blijft de eigen identiteit van energiebedrijf Essent behouden, net als de kantoren.

Ook de werkgelegenheid is voor minimaal vijf jaar gegarandeerd. Dat meldt minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

De minister informeert daarin de Kamer over het gesprek dat ze onlangs had met een topman van RWE. Volgens Van der Hoeven heeft RWE zich gecommitteerd aan het huidige strategische plan van Essent. Verder is RWE volgens haar van plan de investeringen in Nederland te intensiveren, ook in duurzame energie.

Door de overname zou kerncentrale Borssele gedeeltelijk in handen van het Duitse bedrijf komen. Volgens de statuten van Borssele moet de kerncentrale echter in publieke handen blijven. Van der Hoeven beloofde de Kamer eerder dat ze daarvoor "alle wettelijke middelen'' zal aanwenden. In de brief stelt ze dat nog wordt overlegd over mogelijk extra waarborgen om het publieke karakter van Borssele te behouden. Van der Hoeven verwacht dat de kwestie "tot tevredenheid van alle partijen, dus ook van mijzelf'' zal zijn opgelost voor de overname van Essent definitief wordt.

24 april staat in de agenda van de minister ook een gesprek gepland met een functionaris van Vattenfall, het concern dat Nuon, een ander Nederlands energiebedrijf, overneemt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.