Home

Achtergrond 187 x bekeken

PvdA wil extra geld voor subsidie zonne-energie

Om meer aanvragen voor subsidie voor zonne-energie te kunnen honoreren, zou 72 miljoen euro extra beschikbaar kunnen worden gesteld.

Dat denkt PvdA-Tweede Kamerlid Diederik Samsom.

Samsom vindt dat het extra bedrag voor middelgrote zonne-energiesystemen kan worden geleend uit het geldpotje voor windenergie op land, "want daar stagneert het een beetje door perikelen rond vergunningen'', stelde hij vandaag in het radioprogramma Vroege Vogels. De grote vraag naar de subsidie voor groene stroom noemt hij hoopgevend. ,,Maar de beschikbare 88 miljoen euro subsidie voor zonne-energie is dus niet genoeg voor de stormloop die er nu was. Na twee dagen was het budget al op.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.