Home

Achtergrond 149 x bekeken

Ping An stemt tegen verkoop Fortis

De Chinese verzekeraar Ping An stemt komende week tegen de verkoop van Fortis Bank aan het Franse BNP Paribas. Ping An heeft dat vandaag laten weten. Het bedrijf is met circa 5 procent van de aandelen de grootste aandeelhouder van Fortis.

De aandeelhouders beslissen dinsdag in Gent en woensdag in Utrecht over de verkoop van Fortis aan het Franse concern. In februari wees de aandeelhoudersvergadering deze transactie nog nipt af. Ook toen stemde Ping An tegen. Komende dagen staat een op onderdelen gewijzigde verkoopovereenkomst op de agenda.

Daarbij mogen ook degenen stemmen die hun aandelen verwierven na de opsplitsing van Fortis afgelopen najaar. Naar verwachting is de kans op een jastem daardoor toegenomen. Diverse groepen aandeelhouders blijven zich echter tegen de verkoop van Fortis verzetten. Ze willen dat de bank in handen van de Belgische overheid blijft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.