Home

Achtergrond 187 x bekeken 2 reacties

PVV blijft grootste, SP en VVD dalen

De PVV van Geert Wilders behoudt als grootste partij in de peiling van Maurice de Hond een ruime voorsprong. De PVV staat voor de derde peiling op rij op 32 zetels, gevolgd door het CDA met 28 zetels. De PVV heeft nu negen zetels in de Tweede Kamer.

Oppositiepartijen SP en VVD doen het slecht de laatste weken. Sinds begin maart is de SP gedaald van achttien naar vijftien en de VVD van achttien naar veertien. In de Kamer heeft de SP nu 25 zetels en de VVD 22.

Verder zijn de verschuivingen minimaal in de peiling van De Hond. Het CDA blijft stabiel op 28 (41 in het echt), PvdA en D66 winnen elk een zetel ten opzichte van vorige week. De PvdA staat in de peiling nu op 24 (in werkelijkheid op 33), D66 staat op achttien in de peiling, vijftien zetels meer dan het huidige aantal in de Tweede Kamer.

Het vertrouwen in de regering is weer weggezakt naar het niveau van vorig jaar september. Het steeg vorig najaar tijdens de aanpak van de kredietcrisis toen het kabinet banken redde, maar daalde de afgelopen tijd weer gestaag.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Daar zorgt deze regering wel voor met de coalitiepartijen.Ook Verburg jaagt de boeren in het harnas met Natura 2000 en de EHS.Wilders kan rustig achterover leunen

 • no-profile-image

  Arie Noordam, inwoner van De Lier

  een minister van financieen die vind dat alle heilige huisjes en verworvenheden ter discussie moeten kunnen staan, dus lees de ouderen korten en alle zelfstandigen dwars zitten in het bijzonder de agrarische sector maar de bonussen? nee daar kunnen we niets aan doen en een minister president die alleen met zijn eigen europese loopbaan bezig is, doe dan maar de standvastige Wilders
  laten we hopen dat hij voldoende capabele mensen om zich heen kan verzamelen

Of registreer je om te kunnen reageren.