Home

Achtergrond 274 x bekeken

PA steekt 2 miljoen euro in onderzoek

Het Productschap Akkerbouw (PA) geeft dit jaar 2 miljoen euro uit aan praktijkonderzoek.

De Commissie Teeltaangelegenheden van het productschap heeft 65 projecten aangewezen waar geld in wordt gestoken. Daaronder zijn vijftien nieuwe onderzoeksprojecten, die zich onder andere richten op aardappelen, cichorei, tarwe, korrelmais, gewasbescherming en bemesting.

Volgens onderzoekscoördinator Erik Greve van het productschap is in oktober vorig jaar besloten het budget voor dit jaar gelijk te houden. ”In 2008 is 2,1 miljoen euro gestoken in het praktijkonderzoeksprogramma. Voor het budget van dit jaar is 100.000 euro nog niet toegewezen aan een bepaald onderzoeksproject.”

Volgens Greve zijn de thema’s in het onderzoek ruwweg gelijk gebleven aan die van vorig jaar. ”In het onderzoek wordt meer aandacht geschonken aan bemesting, bodem en water. Ook het onderzoek naar de gevolgen van het mineralenbeleid gaat verder.”

Of registreer je om te kunnen reageren.