Home

Achtergrond 147 x bekeken

'Over dertig jaar 5 procent minder landbouwgrond'

De komende dertig jaar krijgt zo’n 5 procent van de agrarische grond een andere be­stemming.

Dat schrijft landbouw­minister Gerda Verburg aan de Tweede Kamer.Het gaat om bijna 100.000 hec­tare van het totale areaal van 1,9 miljoen. Concurrerende bestem­mingen zijn natuur, woningbouw en water.Eerder had landbouwecono­misch instituut het LEI aangege­ven dat de krimp van het land­bouwareaal op ruim 4 procent zou uitkomen, met een marge van 1 procent. Verburg denkt dat de onttrekking eerder aan de boven­dan de onderkant van die ver­wachting zal liggen Dit komt vooral door het grote aantal hectares dat voor de aan­leg van de Ecologische Hoofd­structuur moet worden verwor­den. Volgens de laatste cijfers gaat om zo’n 32.000 hectares.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.