Home

Achtergrond 159 x bekeken

Ouderen ontzien bij verhoging AOW-leeftijd

Een verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar, zoals het kabinet voorstaat, zal niet zonder overgangsregeling voor oudere werknemers worden doorgevoerd.

"Een ding is zeker; het betekent niet dat men van de ene op de andere dag twee jaren langer moet werken'', aldus minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) maandag bij een bijeenkomst van de koepel CSO van ouderenorganisaties.

Donner hoopt volgende maand een nota klaar te hebben, waarin hij verschillende manieren op een rij zet om de pensioengerechtigde leeftijd te verhogen. Zo kan de AOW-leeftijd geleidelijk in 24 jaar tijd elk jaar een maand opgeschoven worden. Maar het kan volgens de minister ook sneller door de AOW in één keer op 67 jaar te laten ingaan en daarbij overgangstermijnen te hanteren voor mensen die ouder zijn dan 45 of 50 jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.