Home

Achtergrond 101 x bekeken 2 reacties

Ontsnapte zeehond Seppe is dood

De eerder deze maand ontsnapte zeehond Seppe is dood.

Dat zei een woordvoerder van de zeehondencrèche in Pieterburen vrijdag. De zeehond kreeg landelijke bekendheid toen hij in februari, samen met twee kornuiten, Emma en Ulbe, ontsnapte uit de zeehondencrèche.

Het lichaampje werd door toeristen gevonden vlakbij het starteiland in het Sneekermeer. Volgens de woordvoerder was Seppe al langere tijd niet meer in leven. Hij kon worden herkend aan het merkje dat hij in zijn achtervin had.

"We hoopten dat Seppe via het IJsselmeer op de Waddenzee terecht zou komen, maar helaas'', aldus de woordvoerder. De zeehond Ulbe werd op de dag van de ontsnapping nog aangetroffen. Van Emma heeft de zeehondencrèche nooit meer iets gehoord.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    In canada worden ze bij duizenden afgemaakt.

  • no-profile-image

    dirk

    Waarschijnlijk gestorven door de registratieloodjes die zogenaamde dierenliefhebbers graag in elk dier ter wereld willen duwen om precies te kunnen weten waar ie zich bevind.

Of registreer je om te kunnen reageren.