Home

Achtergrond 191 x bekeken 1 reactie

Ontkoppeling kalverpremie afgesproken met Frankrijk

De ontkoppeling van de kalverpremie in 2010 is afgesproken met Frankrijk. Minister Verburg en haar Franse collega Barnier hebben het moment van ontkoppeling met elkaar afgestemd.

Dat zei de minister vanochtend in Warmond in een toelichting over haar besluiten over de Nederlandse uitwerking van de 'health check' van het Europees landbouwbeleid.

Over ontkoppeling van de kalverpremies is de kalversector intern verdeeld. De kalverhouders willen die ontkoppeling zo snel mopgelijk. De kalverintegraties die de houders onder contract hebben willen die zo lang mogelijk uitstellen. Zij vrezen dat ontkoppeling voor kalverhouders aanleiding is het bedrijf te staken. Zij vinden dat de ontkoppeling in ieder geval niet eerder zou moeten plaatsvinden dan in Frankrijk, de belangrijkste concurrent. Daar hebben Verburg en Barnier nu voor gezorgd.

Zie ook:
Verburg wil ervaring opdoen met gerichte hectaresteun

Premies in 2012 ontkoppeld

LTO positief over Verburgs EU-pakket

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Frank

    Kalverhouders de sector verlaten, hoe zou dat nu toch komen? LTO heeft zich jarenlang ingezet voor de "gezonde sector" door samen met de integraties en de regering te pleitten voor het handhaven van de koppeling. Zou de kalverhouder die sector dan niet meer zo gezond ervaren. Gewoon omdat het niet leuk is of omdat de vergoeding niet meer van deze tijd is? Indien het laatste het geval is, hoeven de integraties niets te vrezen, voldoende betalen is genoeg voor een echte duurzame en gezonde sector!

Of registreer je om te kunnen reageren.