Home

Achtergrond 195 x bekeken

Omzet Danone daalt 2,3 procent

Het zuivel- en voedingconcern Danone heeft de omzet in het eerste kwartaal met 2,3 procent zien dalen naar 3,674 miljard euro.

Dat is grotendeels te wijten aan valuta- en consolidatieverschillen. De vergelijkbare omzet ging met een procent omhoog door een 1,1 procent hoger volume in combinatie met iets lagere prijzen.

In de zuivelsector ging de omzet met 1,2 procent omlaag naar 2,121 miljard. Bij flessenwater kwam de omzet op 614 miljoen, een daling met 3,9 procent uit. Bij babyvoeding dochter Nutrico was daarentegen sprake van een omzettoename met 10,5 procent naar 723 miljoen euro.

Topman Franck Riboud van Danone is tevreden met de resultaten 'die de gevolgen van de economische crisis op de consumptie weerspiegelen'. Bovendien was het eerste kwartaal van vorig jaar juist buitengewoon goed voor Danone. Vooral babyvoeding blijft zich volgens Riboud dynamisch ontwikkelen. Bij zuivel blijft de markt echter in verschillende delen van de wereld onder druk staan. Danone zal daarom eerder genomen intitiatieven om zich aan die verslechterde markt aan te passen, zoals de introductie van goedkopere yoghurts, verder uitbreiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.