Home

Achtergrond 183 x bekeken

Obama maant tot kalmte

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zijn landgenoten maandag opgeroepen kalm te blijven over de uitbraak van varkensgriep.

De verspreiding van het virus in Mexico en de Verenigde Staten is een ”reden tot zorg”, maar niet alarmerend, zei hij tijdens een bijeenkomst van de Nationale Academie van Wetenschappen in Washington.

Obama zei dat Amerikaanse gezondheidsfunctionarissen alle gevallen van varkensgriep in de VS nauwlettend in de gaten houden. In vijf Amerikaanse staten zijn in totaal twintig gevallen van varkensgriep bij mensen vastgesteld.

Minister van Binnenlandse Veiligheid Janet Napolitano kondigde zondag de noodtoestand voor de publieke gezondheid af. Volgens Obama is dat uit voorzorg gedaan, om er zeker van te zijn dat de overheid alle middelen tot zijn beschikking heeft om snel en effectief te reageren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.