Home

Achtergrond 248 x bekeken 1 reactie

Nieuwe paprikamachine bespaart arbeidskosten

Een medewerker van paprikakwekerij Hendriks uit Berkel en Rodenrijs sorteert rode paprika's in de nieuwe paprika-ledigingsinstallatie.

De installatie verwerkt het product volledig geautomatiseerd van kas naar sorteermachine. Twee robots maken dat mogelijk. De installatie vervangt de heftrucks die normaliter kisten naar de sorteerinstallatie brengen. "Je bespaart er dus vooral arbeidskosten mee uit", vertelt Wim de Rijder van Burg's Machinefabriek, waar de installatie is gebouwd. Foto Fred Libochant

De Betuwse fruitbomen die op 22 juni 2008 beschadigd werden door zware hagel, lijken geen meerjarige schade opgelopen te hebben. De Nederlandse Fruittelersorganisatie (NFO) signaleert een gunstig herstel van de meeste bomen. Foto ANP

Wintergerst is goed de winter uitgekomen, concludeert Peter Begeman van Agrifirm op de veldbijeenkomst van het project winterbrouwgerst op proefboerderij 't Kompas in Valthermond. De verschillen tussen de rassen en tussen praktijkpercelen zijn groot. Foto Petra Vos

Foto

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  jolijn

  hoi
  weten jullie misschien hoe ik aan witte paprika kan komen
  der zijn nog meer soorten alleen ik weet niet waar ik die kopen kan
  je heb de groen,geel,rood,oranje,paars,wit,en nog een paar soorten
  ik zou ze graag eens proberen ik weet niet hoe dat smaakt
  weet je misschien een oplossing voor mij
  stuur u wat terug als u wil groeten en bedankt

Of registreer je om te kunnen reageren.