Home

Achtergrond 149 x bekeken

Nederlanders niet in paniek om varkensgriep

Nederland lijkt zich vooralsnog weinig zorgen te maken dat de varkensgriep zich naar Europa verspreidt. Diverse betrokken instanties hebben de afgelopen dagen nog maar amper telefoontjes gehad van verontruste landgenoten.

Het Erasmus MC, dat in een geval van besmetting fungeert als kennis- en opvangcentrum, heeft sinds vrijdag ,,een paar telefoontjes'' ontvangen, aldus een zegsman. ,,,De media communiceren heel helder wanneer mensen zich eventueel zorgen zouden moeten maken'', stelt hij. ,,En dat lijkt nog niet het geval te zijn.''

Het Centrum voor Infectieziekten van het RIVM heeft ,,slechts één bezorgde particulier aan de lijn gehad'', meldt een woordvoerder. ,,Al zijn wij misschien niet de instantie die mensen direct bellen om informatie in te winnen.'' Ook bij de ANWB Alarmcentrale hangen Nederlandse toeristen echter niet massaal aan de lijn.

Zelfs bij het Nederlandse consulaat in Mexico-stad, waar al tientallen mensen aan de griep zijn bezweken, is het aantal telefoontjes sinds donderdag op de vingers van één hand te tellen, aldus een zegsvrouw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.